Lækkert morgenbrød hver morgen

Der findes ikke noget bedre end at kunne stå op til friskbagt morgenbrød, men det er ofte noget som man selv eller en i familien har været ude på en rejse til bageren for at skaffe.

Men teknologier i køkkenet bliver mere og mere brugervenlige og efterhånden behøver vi ikke selv lave mad længere. Du har nok gættet at det er en bagemaskine som jeg snakker om, men det er ikke bare at gå ud og købe den første og bedste, for der er ret stor forskel i kvalitet på disse maskiner.

Selvom det er en forholdsvis simpel maskine, så findes der forskellige måder at bage brødet på i dem og det gør man lige skal være opmærksom på hvad det er for noget man køber.

Kager kan den ikke bage, men brød og boller er den helt perfekt til og kan snildt klare mad til en mindre familie.

Det er ikke ligegyldigt hvad du vælger

Derfor vil jeg her kigge på en bagemaskine test foretaget af Politikken for nogle år siden der indikere hvad det er man bør gå efter.

Denne test viser nemlig en klar vinder i Melissas model, Bread Maker, som til en billig pris bager brødet lodret og uden at larme.

Generelt kan det ses i denne bagemaskine test at det at den bager lodret er noget som man bør gå efter, eftersom det gør at mindst muligt af brødet forbliver dej.

Man kan også se at man skal op og give rigtig mange penge for en maskine der kan bage rugbrød og andre tunge brød. Det kræver nemlig en ret kraftig æltevinge.

Vil du blot holde dig til hvidt brød så er der ingen grund til at give mere end et par hundrede kroner. Endelig så kan du gøre dig en stor tjeneste ved at vælge en maskine der kun har en enkelt af disse æltevinger – de bliver bagt ind i brødet og skaber hulrum, så minimer dette.

Men er det pengene værd?

Maskinen koster lige knap 500 kroner og selvom det måske virker af meget i og med at du jo stadig skal betale for ingredienserne, så kan der stadig være penge at spare.

Måske har du allerede opdaget det, men brød fra bageren er blevet helt ustyrligt dyrt. Noget af det skyldes diverse afgifter som regeringen har lagt på alt fra sukker til mel, men en anden del er også, at bageren ikke sælger så meget og derfor bliver nødt til at tjene noget mere på det enkelte brød.

Vælger du at bage selv, så vil der altså i længden være penge at spare. Det kræver lidt tid og besvær fra din side, men det er det hele værd når du sætter tænderne i det brød du selv har bagt.