Legehuse kan bruges hele året rundt

Der er nok mange der forbinder legehuse med sommer og sol, men der er egentlig ingen grund til at man ikke også sagtens kan bruge dem om vinteren. I bund og grund handler det om at have den rigtige påklædning på og at have fantasien i orden. Det er rigtigt, at det måske ikke er helt så sjovt at sidde stille og lege teselskab, men så kan man i stedet lege at man skovler sne, bygger en igloo eller laver sneengle. Alt sammen noget der kan ske omkring et legehus som base.

Træ holder fint når det er koldt

De fleste legehuse er ikke isolerede og derfor kan det blive koldt at sidde stille indeni dem. Specielt vil de forskellige modeller lavet i plastik hurtigt blive kolde og kedelige at være i. Har du derimod et legehus af træ, så kan du evt. vælge at isolere det så det holder sig lidt varmere om vinteren.

Det kræver selvfølgelig stadig, at du har en eller anden form for opvarmning i det, men her kan du let bruge en lille varmeblæser som kører på el. Bare træk en forlængerledning ud og lad den stå og varme med børnene leger. Hvem ved… det ender måske med at de slet ikke har lyst til at komme ind igen fordi der er så hyggeligt. Du kan også vælge at installere lidt lys så børnene kan se noget når det begynder at blive mørkt.

Træbeskyttelse er nødvendigt

Med mindre dit legehus er helt nyt, så kan det være en god ide, at undersøge om det er begyndt at trænge til lidt træbeskyttelse. Afhængigt af hvordan det er placeret på grunden og dermed hvor meget vind og vejr det bliver udsat for, så kan du forvente at skulle give det noget træbeskyttelse hvert 2. til 5. år. Hellere give det lidt for ofte end for sjældent.

Er træet først begyndt at tage skade af vind og vejr, så skal der først lægges ekstra arbejde i det for at det kommer til at blive pænt og holdbart igen.

Også en vane for børnene

Mange forældre kan ikke lade være med at smitte af på deres børn og når forældrene ikke har lyst til at gå ud i det kolde vejr, så har børnene det som regel heller ikke. Så er du forældre med børn der ikke vil ud og lege så snart det er koldt, så er det din opgave at lære dem hvordan de sagtens selv kan lege ude om vinteren også.

Det handler i bund og grund om gode og dårlige vaner, samt naturligvis om at have det rigtige tøj på til at lege i.